K@basnieuws december

Agenda

8 dec rapporten mee

11 dec 2e Advent in de groepen (iedere maandag)

12 dec alle leerlingen vrij ivm STAKING primair onderwijs

Vanaf 11 dec-  oudergesprekken op aanvraag

18 dec kleuters bezoek kerk

20 dec Kerstviering 11.00 u

Let op: 22 dec alle groepen vrij vanaf 11.45u!

23 dec t/m 7 jan Kerstvakantie

8 jan openingsviering in de groepen

Inspectie dik tevreden over Kabas

Maandag 13 november kwam onderwijsinspecteur Hester Deelstra een dagje kijken op de Kabas. Ze bezocht enkele groepen en voerde gesprekken met directie, IB, team en leerlingen.
We zijn blij om te kunnen vertellen dat ze dik tevreden was over onze didactische aanpak, zorg voor leerlingen en het zicht op de ontwikkeling van leerlingen. De onderdelen kwaliteitszorg en professionele cultuur scoorden zelfs een goed. Een mooie opsteker voor het Kabasteam!

Kerstontbijt

Op vrijdag 22 december starten we de ochtend met een heerlijk, door ons allemaal samen verzorgd, kerstontbijt. We vragen u als ouder om maximaal 4 hapjes mee te geven naar school. Meer hoeft echt niet, anders houden we veel te veel over en weggooien is zonde. Gewenst zijn gezonde hapjes, het drinken wordt verzorgd door school. Op de lijsten in de klas kunt u invullen wat u gaat maken. Hiermee voorkomen we dat iedereen hetzelfde maakt.

Cultuurschool

Vanaf januari krijgt de bovenbouw muziekles van een vakdocent (locatie 2e kabas). De leerlingen krijgen 3 blokken van 3 lessen: blaasklas, popklas en orkestklas. In vervolg op deze lessen willen we een schoolorkest gaan opzetten met kinderen die dit leuk vinden. Juf Marion is hiervan de coördinator.

Gezocht: leden schooladviescommissie

Onze SAC is op zoek naar nieuwe leden. De SAC vergadert zo’n 5 keer per jaar over het reilen en zeilen op school en kan directie gevraagd en ongevraagd adviseren over de gang van zaken en het beleid op school. Wie lijkt het leuk om mee te denken?  Laat het weten via info@kabas.nl

Verlof buiten schoolvakanties

Regelmatig ontvangen we aanvragen voor vakantieverlof of vrije dagen buiten de schoolvakanties. Om teleurstellingen te voorkomen is het goed om vooraf kennis te nemen van de voorwaarden voor verlof. Deze staan vermeld op http://www.kabas.nl/ouders/verlof.
Meer informatie vindt u ook op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leerplicht/vraag-en-antwoord/mag-ik-mijn-kind-buiten-de-schoolvakanties-mee-op-vakantie-nemen

 

Warme groet van het Kabasteam. We wensen u alvast:

FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *